Een tevreden cliënt…

We laten graag even een van onze cliënten aan het woord:

In juni 2016 kwam ik in de Klumper wonen, mooi appartement en voor in het halletje zit het kantoor van Tot uw Dienst. Eigenlijk nooit gedacht wat Tot uw Dienst doet.
Tot dat ik 4 jaar geleden lichamelijke klachten kreeg. Via de WMO werd Tot uw Dienst ingeschakeld. Niet bij stil gestaan dat die hulp zo dichtbij was. Ik heb hier ook geen dag spijt van gehad. Altijd dezelfde hulp al die jaren en bij ziekte en vakantie is er altijd een goede vervangster.
Toen ik 2 jaar geleden aan mijn oog problemen kreeg en 4x gedruppeld moest worden. Ik zag ‘t niet en was zo moeilijk om dit zelf te doen. Ik ging hulp vragen bij de apotheek maar zij konden mij niet helpen. Stom dat ik niet eerst dichterbij had gekeken. Bij het kantoor van Tot uw Dienst was Martien (vrijwilliger) hij zocht meteen contact op met Karin en s’avonds had ik al hulp. De zorg is altijd optijd en zijn ze iets later dan bellen ze even op. Het zijn Top meiden!
Op mijn verjaardag had het team vergadering en dan staan ze allemaal op de stoep om Lang zal ze leven … te zingen. Hoe mooi en verwarmend dat was kan ik niet in woorden uitdrukken.
Eind juni zal het druppelen klaar zijn. Ik wil Tot uw Dienst bedanken voor de goede zorgen! 

Casemanager Dementie

Vanaf februari heeft de Coöperatie Tot uw Dienst ook een Casemanager Dementie in dienst. Dit is Karin Spoorendonk, wat zij doet kunt u hier lezen. Voor meer informatie of voor een gesprek bel: 06-30640121 .

De casemanager: persoonlijke begeleiding bij Dementie.

De weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie is best ingewikkeld. Een casemanager dementie helpt hierbij. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.
 

Wat doet een casemanager dementie?

Een casemanager wordt vaak gezien als steun en toeverlaat. Een casemanager staat naast een persoon met dementie vanaf de diagnose tot aan het overlijden of opname in een verpleeghuis. Voor mantelzorgers is de casemanager een luisterend oor en aanspreekpunt. Een casemanager helpt bij:

  • Het vinden van de weg in de ingewikkelde wereld van zorg en welzijn;
  • Het regelen van zorg;
  • Het bieden van emotionele begeleiding.

Een casemanager is een vast en vertrouwd gezicht. Hij is getraind in het omgaan met dementie en herkent weerstand of hulpweigering. Welke ondersteuning de casemanager geeft is afhankelijk van de hulpvraag. Een casemanager komt op vaste momenten langs, en is daarnaast telefonisch en op aanvraag beschikbaar. Een casemanager wordt ook wel een dementieconsulent, trajectbegeleider of persoonlijk begeleider genoemd.
 

Wie heeft er recht op een casemanager dementie?

Iedereen bij wie de diagnose alzheimer of dementie is vastgesteld heeft recht op een casemanager. In sommige regio’s kunt u bij een vermoeden van dementie al een beroep doen op de casemanager. De casemanager is er ook voor de mantelzorger. Het is belangrijk dat mantelzorgers goede ondersteuning krijgen. Zorgen voor iemand met dementie gaat vaak 24 uur per dag door. Hulp is voor mantelzorgers nodig om lang en goed mogelijk zorg te kunnen verlenen. Alzheimer Nederland raadt dan ook iedereen begeleiding door een casemanager aan.
 

Aanvragen van casemanager dementie

Casemanagement wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak is wel een diagnose dementie nodig. Het aanvragen van een casemanager loopt via de persoon die dementie heeft. De huisarts kan een casemanager aanvragen bij een aanbieder in de regio. Ook de wijkverpleegkundige kan een indicatie voor casemanagement geven en een aanbieder aanbevelen. 

Bron Alzheimer Nederland

De Koning brengt een bezoek aan Tot uw Dienst 20 maart 2019

Vanmorgen de Koning op bezoek gehad bij Tot uw Dienst. Blij dat we konden vertellen over onze organisatie waar we trots op zijn. Pers ED: De koning kwam om 10.15 uur aan bij het wooncomplex voor senioren aan De Klumper in Lieshout. Na ontvangst door burgemeester Frank van der Meijden volgde een gesprek over de lokale zorgcoöperatie Tot uw Dienst. Het ging over de veranderende rol van de vrijwilligersorganisatie naar een sociale onderneming, relaties met de gemeente en zorgverzekeraars en de kansen en bedreigingen voor de toekomst.

Hierna wandelde het gezelschap naar logeerhuis Franciscushof. In de huiskamer De Plezant sprak koning Willem-Alexander onder meer met enkele mantelzorgers en mensen die zelf zorg nodig hebben.

Door ED/Tonny Peeters

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, zittende mensen, tafel en binnen