Huishoudelijke hulp

Als de zorg voor het huishouden te zwaar wordt

60915_HuishoudelijkeThuiszorgVoor velen komt er een moment in het leven dat het huishouden te zwaar gaat worden. Dan is het goed om te kijken of een zorgverlener u kan ondersteunen bij het huishouden.

Geen wachtlijst

Tot uw Dienst kan snel huishoudelijke zorg leveren, er is geen wachtlijst.

Na een huisbezoek door de wijkverpleegkundige, wordt er een zorgverlener gezocht die het beste bij u past. Mocht het zo zijn dat de samenwerking niet optimaal verloopt, dan zal er alles aan gedaan worden op het probleem op te lossen. Dit kan ook betekenen dat er eventueel een andere zorgverlener bij u komt. De wijkverpleegkundige houdt met u al snel een evaluatie na inzet van een nieuwe zorgverlener. Hiermee kunnen eventuele problemen snel opgelost worden. U kunt ook altijd zelf contact opnemen om de wijkverpleegkundige te spreken.

Voor financiële ondersteuning zijn er verschillende mogelijkheden.

Lukt het niet meer om het huishouden zelf te doen en ook niet met hulp van partner, familie of anderen? In dat geval komt u mogelijk in aanmerking voor een indicatie vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

  • U betaalt over deze ondersteuning een eigen bijdrage vanuit het CAK.

Afhankelijk van uw vraag, wordt er een zorgverlener gezocht die het beste bij u past en bij de werkzaamheden die gedaan moeten worden.